Hoek’s Jewelbox
Design & Repair
 
 
HET BEDRIJF

Hoek’s Jewelbox – Design & Repair, is op 15 augustus 1997 door Michel Hoek en zijn echtgenote Monique als eenmanszaak opgericht. 
Particulieren, bedrijven en juweliers kunnen in dit goudsmid atelier terecht voor zowel hand-made en custom-made vervaardigde sieraden alsook voor het repareren van sieraden.
De sieraden zijn gegarandeerd van hoogwaardige kwaliteit en worden op eigen atelier ontworpen en vervaardigd in 14 en 18 karaats geel-, wit- en roségoud of zilver. De sieraden kunnen desgewenst worden voorzien van (gecertificeerde) diamanten en/of kleurstenen en worden op eigen atelier gezet.
De reparaties aan sieraden worden eveneens op eigen atelier uitgevoerd. Het op verzoek tot een nieuwe creatie aanpassen van bestaande sieraden, behoort ook tot een van de vele mogelijkheden van dit veelzijdige goudsmid atelier met meesterteken.

HET TEAM: MICHEL & MONIQUE

Michel en Monique vormen samen een goed team en vullen elkaar goed aan. Om op de hoogte te blijven van de trends in de branche en de nieuwste ontwikkelingen op vaktechnisch gebied, bezoeken zij regelmatig vakbeurzen in binnen- en buitenland.

MICHEL is verantwoordelijk voor het ontwerpen, het vervaardigen en het herstellen van de sieraden. Hij doet dit met veel overgave en plezier. De sieraden die hij in overleg en naar eigen ontwerp vervaardigd, zijn van uiteenlopende aard: van heel eenvoudig en fragiel tot complex en buitengewoon. Soms kun je het zo gek niet bedenken… Maar wát Michel ook maakt, uitgangspunt blijft daarbij altijd de wens van de klant. De reparaties worden door hem vakkundig en snel uitgevoerd. Moeilijke reparaties ziet hij als een uitdaging en weet daarvoor altijd wel een creatieve oplossing te bedenken.

MONIQUE is verantwoordelijk voor de administratie en de financiën van het bedrijf. Zij heeft een financiële achtergrond vanuit het bedrijfsleven. Verder houdt Monique zich bezig met alle ins en outs van het bedrijf en staat zij Michel met raad en daad terzijde.
 
VAKMANSCHAP

Michel is goudsmid van beroep en heeft inmiddels 28 jaar ervaring in de juweliers-branche. Zijn loopbaan als goudsmid/zetter is Michel in 1984 in de Kalverstraat te Amsterdam bij Bernard Schipper Jewellery begonnen. Daar heeft hij in de hoogtijdagen het vak in de praktijk geleerd en zo’n 10 jaar gewerkt. Totdat de zaak werd opgeheven. In de jaren erna is hij bij meerdere middelgrote juweliers in Amsterdam en omgeving werkzaam geweest. En terwijl hij nog bij deze juweliers werkte, besloot Michel in 1997 daarnaast zijn eigen goudsmid atelier op te zetten: Hoek’s Jewelbox – Design & Repair.

UNIEK om te geven én UNIEK om te krijgen!

Sieraden zijn emotie. Ze worden veelal gegeven naar aanleiding van bijzondere momenten in ons leven. Zoals het behalen van een diploma of rijbewijs, een jubileum, een huwelijk of een geboorte. Of ze worden om persoonlijke redenen gegeven. Om te laten zien dat we om iemand geven of om iemand te verwennen of te bedanken.
Met onze hand-made en custom-made formule willen wij deze emotie eigenlijk nog eens extra benadrukken. Vanuit úw inbreng en ideeën en ónze ideeën en adviezen willen wij uiteindelijk samen een mooi en uniek sieraad creëren. Een sieraad, waarover is nagedacht en waarvoor moeite is gedaan. Een sieraad, die speciaal voor die éne persoon is ontwikkeld en gemaakt. En juist deze unieke emotie zal voor eeuwig aan dit unieke sieraad verbonden zijn.